ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада оборони Румунії: Російські шпигуни проникли до країни серед українських біженців

17.04.2024, 14:20

Російські шпигуни, можливо, проникли до Румунії разом з біженцями з України. Це постає зі звіту Верховної ради національної оборони Румунії (CSAT), де йдеться, що певні особи намагалися збирати інформацію про Румунію, військові навчання й допомогу Україні.

Про це пише Romania Journal.

Звіт ради, на який посилаються провідні місцеві медіа, свідчить, що в Румунії з’явилося кілька шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про країну. Ці люди перетнули кордон разом з українськими біженцями, бо уряду було б складно розібратися, хто втікає від війни, а хто – має іншу мету.

У звіті також окреслено кілька цілей цих шпигунів, зокрема збір інформації про оборону й національну безпеку. Також, за інформацією у звіті, було кілька спроб отримати надзвичайно важливі дані про допомогу, надану Україні Румунією.

Окрім цього, особи, які проникли до Румунії, також шукали інформацію про військові навчання й підрозділи, розташовані в країні.

У звіті CSAT також згадано дезінформацію й недостовірні повідомлення про румунську армію, які мали б переконати людей, що та буде неспроможна їх захистити в разі конфлікту. Шпигуни також планували вдатися до тієї самої стратегії, щоб розхитати громадську думку про лідерів країни.

У Верховній раді національної оборони Румунії наголосили, що ця шпигунська операція виявила багато вразливих точок Румунії, зокрема почастішання військових інцидентів, російські кібератаки й навіть саботаж постачань допомоги Україні.

Також зі звіту відомо, що через збройну агресію РФ проти України дедалі погіршується безпекова ситуація в ширшому причорноморському регіоні, адже війна докорінно змінила природу й важливість боротьби за збереження демократії на глобальному рівні.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!