ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери намагались атакувати майже 20 компаній критичної інфраструктури України

Фото – corinna-goering.de

Хакерське угруповання UAC-0133 (Sandworm), яке пов’язують з головним розвідувальним управлінням генштабу збройних сил Росії, намагалось атакувати близько 20 підприємств галузей енергетики, водо- та теплопостачання (ОКІ) у десяти регіонах України.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. 

Їхній задум був спрямований на порушення роботи інформаційно-комунікаційних систем українських підприємств.

Хакери Sandworm застосували атаки на ланцюжки постачання (supply chain attacks) для отримання первинного доступу. Загалом вони хотіли вивести з ладу обладнання інформаційно-комунікаційних систем, що могло б завдати Україні більшої шкоди на тлі весняних ракетних атак РФ на критичну інфраструктуру.

“Ця атака є свідченням того, що Росія продовжує використовувати кібератаки як зброю проти України”, – зазначила Держспецзв'язку і додала, що підприємства повинні вжити всіх необхідних заходів для захисту своїх інформаційно-комунікаційних систем.

Як повідомляв ІМІ, раніше Служба безпеки України заявила, що хакерське угруповання SandWorm, яке є штатним підрозділом російського головного розвідувального управління, атакувало національного оператора мобільного зв’язку “Київстар”.

Liked the article?
Help us be even more cool!