ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала помічника Шуфрича за підозрою у фінансуванні росгвардії в Криму

Служба безпеки України затримала та повідомила про підозру у фінансуванні росгвардії в окупованому Криму помічнику народного депутата Нестора Шуфрича.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Помічника затримано в справі Шуфрича, якому в лютому 2024 року оголосили про підозру у фінансуванні росгвардії в Криму.

За даними слідства, помічник нардепа відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору зі структурами росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

СБУ повідомила про затримання помічника нардепа Нестора Шуфрича за підозрою у фінансуванні росгвардії в окупованому Криму

“Таким чином усього за три місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання “послуг воєнізованої охорони” об’єктів народного депутата на території півострова.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Чоловіку загрожує до восьми років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці оголосили Шуфричу про підозру в державній зраді 15 вересня 2023 року. Цього ж дня Печерський районний суд Києва взяв Шуфрича під варту на 60 днів без права внесення застави. Надалі суд продовжує йому тримання під вартою.

Верховна Рада відкликала Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова, а замість нього комітет очолив Ярослав Юрчишин.

8 лютого 2024 року СБУ оголосила Шуфричу нову підозру – у фінансуванні підрозділів росгвардії в окупованому Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!