ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суспільне Новини" запустило проєкт "Щоденники окупації"

Щоденники окупації”: спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України. Фото – Суспільне

“Суспільне Новини” запустило проєкт “Щоденники окупації”, який розповість про життя українців на захоплених Росією територіях України. Про це повідомляється на сайті мовника.

У межах циклу вийде 10 текстових історій про те, як цивільні співіснують з російськими військовими, як на окупованих територіях проводять мобілізацію, що викладають на уроках у школах. 

Перша історія розповідає про шлях, який українці мають подолати, щоб виїхати з окупації або ж повернутися туди. 

Герої проєкту – це люди різного віку, гендеру та професій, з різних частин окупованих територій України. Їхні історії з міркувань безпеки будуть оприлюднені анонімно.

Головна продюсерка інформаційного мовлення Христина Гаврилюк зазначила, що вирішили створити проєкт, оскільки на підконтрольній території України знають не так багато, з чим стикаються наші співгромадяни на окупованих територіях.

“Що наразі з мобілізацією до російської армії на окупованих територіях та як її уникають? Скільки коштує заїхати в Донецьк чи Луганськ через “Шереметьєво” і які ризики в такому маршруті? Яка ситуація з ліками для важкохворих? […] Відтак ми в редакції вирішили створити проєкт, який у першу чергу фокусуватиметься на щоденних викликах життя в окупації, що відгукуються кожному з нас”, – зазначила Гаврилюк. 

Авторка текстів – журналістка, редакторка, раніше кураторка конкурсу художнього репортажу “Самовидець” Марія Семенченко. Ілюстрації для циклу готує художниця Інга Леві. Куруватимуть роботу над проєктом редактори “Суспільне Новини” Вікторія Курчинська та Влад Азаров. 

“В українців, які живуть на окупованих Росією територіях з 2022-го, а хтось із 2014-го, є десятки причин, чому вони не можуть покинути дім: страх, хворі літні родичі, важкі фінансові умови тощо. Ми, на жаль, не можемо показати обличчя тих, хто наважився розказати про своє життя в окупації, але художниця Інга Леві малює сцени з їхнього повсякденного життя”, – зазначила редакторка “Суспільне Новини” Вікторія Курчинська.

Як повідомляв ІМІ, команда Суспільного зібрала давні традиції писанкарства в міжрегіональному проєкті “Великодні писанки”, повідомляє пресслужба Суспільного мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!