ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне запрошує журналістів до розроблення професійного стандарту

Суспільне Мовлення ініціювало розроблення національного професійного стандарту за професією журналіст і закликає медійників долучитися до опитування. Про це повідомила пресслужба Суспільного.

Готовий проєкт документа оприлюднять для всеукраїнського обговорення та надання пропозицій і коментарів усіх зацікавлених.

“Професійний стандарт після його затвердження та внесення до державного реєстру перш за все вплине на підтвердження професійної кваліфікації в Україні”, – наголосила голова робочої групи з розроблення професійного стандарту, директорка з управління персоналом Суспільного мовника Вікторія Сидоренко.

За її словами, члени робочої групи сподіваються, що наявність національного професійного стандарту для журналістів вплине на освітні стандарти бакалавра й магістра і стане орієнтиром для формування навчальних програм в університетах. 

“Тому дуже важливо на етапі розробки долучити журналістів із різних медіа, врахувати досвід і специфіку роботи як маленьких, так і великих редакцій. У процесі роботи над стандартом ми будемо неодноразово звертатись по думку й допомогу колег, запрошувати до обговорення”, – зазначила Вікторія Сидоренко.

Опитування журналістів триватиме до 30 квітня включно. Після всіх учасників запросять на онлайн-презентацію та обговорення результатів із членами робочої групи. Журналісти можуть узяти участь в опитуванні за цим покликанням.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року Суспільне Мовлення розпочало пошуки гіперлокальних кореспондентів на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині. Охочих долучитися до Суспільного відбирали в кілька етапів, серед яких зустрічі з колективами Суспільного в громадах, навчання і конкурс.

У січні 2024 року “Суспільне Черкаси” розпочало співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох містах області, а Рівненська філія розпочала співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох громадах області.

Liked the article?
Help us be even more cool!