ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюжет "Суспільне Чернівці" допоміг священнику погасити 900 тис. грн боргу за дрони для військових

28.03.2024, 15:06
Альона Чорна
Священник Василь Гасинець. Фото – Ольга Галіцина / Cуспільне Чернівці

Сюжет “Суспільне Чернівці” допоміг священнику Василю Гасинцю погасити 900 тис. грн боргу за FPV-дрони для військових, повідомляє Суспільне.

Священник спільно з парафіянами намагається щомісячно передавати на фронт до 150 FPV-дронів. Та через брак коштів виник майже мільйонний борг перед виробником дронів. 

Сюжет мовника про нього вийшов 16 березня, і вже за кілька днів Василю Гасинцю вдалося зібрати необхідні 900 тисяч гривень. 

У коментарі представниці ІМІ головна редакторка “Суспільне Чернівці” Алла Подлєсна розповіла, що отця Василя Гасинця часто запрошують на Суспільне як лідера громадської думки.

“Спочатку ми хотіли зробити історію про те, як отець після втрати дружини продовжує допомагати армії, розповісти, як він переживає цей важкий час. Однак про дружину він не готовий був говорити, тому нам потрібно було обрати іншу тему розмови. В одному з дописів побачили, як отець написав про придбання дронів та великий борг, який потрібно погасити. Вже тоді мене здивувало, що людина може купити в борг 20 дронів, навіть не знаючи, як швидко збере таку велику суму коштів та поверне її. Це для мене було показником самопожертви”, – каже редакторка. 

Відтак медійники вирішили розповісти глядачам цю історію. 

“Наша журналістка Вікторія Дмитрієва поспілкувалася з Василем Гасинцем. Тоді виявилося, що борг за дрони вже дуже великий. На момент запису сюжету ця сума становила 900 тисяч гривень. У розмові отець розповів, що спілкується з військовими й розуміє, наскільки важливими в боротьбі є дрони. Пригадую, він сказав: “Що більше дронів, то менше ми возимо полеглих”, – розповіла Подлєсна. 

Також священник поділився, що хоче купити ще десяток дронів. “Ми сподівалися, що люди побачать цей сюжет та більше допомагатимуть. Але в нас не було очікувань, що закриють повністю цей борг. Проте вже за кілька днів ми дізналися, що після виходу сюжету та його поширення вдалося зібрати необхідну суму. Також у телефонній розмові отець Василь розповів нам, що також збільшилася кількість донатів на картці. Тож саме завдяки цьому він замовив наступні кілька дронів для військових”, – розповіла головна редакторка “Суспільне Чернівці”.

Liked the article?
Help us be even more cool!