ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр нацспротиву: Окупанти агітують українських школярів вступати до військових вишів РФ

Окупаційні адміністрації агітують випускників місцевих шкіл вступати до російських вищих військових та поліцейських закладів освіти, повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, учням одинадцятих класів пропонують навчання на факультеті “Пермского военного института войск национальной гвардии РФ”.

У нацспротиві зауважили, що така активна кампанія підтверджує брак кадрів в органах та структурах “головного управління федеральної служби військ національної гвардії РФ” на окупованих територіях України. 

За даними українського підпілля, на цих територіях сьогодні укомплектованість цієї “структури” становить максимум 20%. 

“Тому окупанти роблять велику ставку саме на випускників, з котрих в майбутньому “зліплять” собі посібників”, – зазначили в Центрі національного спротиву.

Відомо також про випадки, коли поліцаї на тимчасово окупованих територіях України агітували дітей з інтернатів вступати до профільних освітніх закладів МВС.

“Або ще простіше – без спеціальної освіти йти служити у окупаційних адміністраціях поліцаями відразу після закінчення школи”, – додали в нацспротиві.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила заочно про підозру російському пропагандисту Дмитру Полковникову, який є очільником російської мілітарної організації під назвою “Кримпатріотцентр”.

За даними слідства, це формування має розгалужену мережу “філій”, які функціонують під виглядом дитячих таборів на території Криму та лівобережжя Херсонщини. У лавах окупаційної установи місцевим школярам нав’язують ідеологію рашизму та намагаються “прищепити” ненависть до України. Російські інструктори проводять з підлітками тренування з вогневої та диверсійно-розвідувальної підготовки, а також навчають тактики ведення бою.

Крім того, колаборанти систематично залучають російських військових для проведення “лекцій” школярам.

Liked the article?
Help us be even more cool!