ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦНС: Окупанти готуватимуть з українських школярів операторів безпілотників

З 1 вересня 2024 року в усіх школах на окупованих територіях росіяни запровадять новий предмет – курс із управління безпілотниками, повідомляє Центр національного спротиву.

Наразі курс навичок управління безпілотниками проходитиме в спеціалізованих гуртках. Проте навчитися цього має кожен учень.

Як зазначають в українському підпіллі, у Кремлі обіцяють, що кожен навчальний заклад буде оснащений навчальними безпілотниками й викладачами для організації навчання. “Зважаючи на критичний брак педагогів на тимчасово окупованих територіях, до таких занять, скоріш за все, будуть залучати саме російських військових”, – припускають у ЦНС.

У нацспротиві нагадали, що такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання.

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях України росіяни створюють черговий псевдодержавний орган – “осередок федеральної служби з нагляду в галузі освіти”. Ця структура фактично контролюватиме школи. А через брак кадрів росіяни на окупованих територіях призначають на посади директорів шкіл та їхніх заступників людей, які не мають відповідної освіти. Частина з них – колишні лаборанти та двірники.

Liked the article?
Help us be even more cool!