ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах місцеві журналісти проводитимуть для школярів уроки медіаграмотності

13.03.2024, 10:00
Єлєна Щепак

Черкаська міська рада започатковує проєкт “Урок медіаграмотності для школярів”, до якого залучає, зокрема, редакторів і журналістів місцевих медіа. Про це повідомила пресслужба міськради.

До проєкту міська рада також залучає викладачів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. 

Кожен з них проведе по кілька уроків для старшокласників у місцевих школах. Мета – навчити школярів розрізняти правду від фейків. 

За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, проєкт є спільною ініціативою відділу іміджевих проєктів управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики й управління освіти.

“Молоде покоління, яке зростає в умовах війни, має орієнтуватися в інформаційному просторі, критично мислити, аналізувати медіа і те, що вони публікують, уміти розпізнавати фейки та провокації, особливо від країни-агресорки. Тому ми започатковуємо такий проєкт”, – пояснила Анастасія Чубіна.

Як повідомляв ІМІ, 10 тренінгів для різних цільових груп провів житомирський журналіст, головний редактор “Суспільне Житомир” Дмитро Клименко. Учасниками стали понад сотню людей – фахівці територіальних громад, школярі, вчителі та журналісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!