ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У мережі поширили фейкове відео з логотипом "Суспільне Харків". Мовник вбачає російський слід

Фейк з логотипом “Суспільне Харків”. Фото – corp.suspilne.media

Суспільне Мовлення заявляє, що в мережі з’явилося фальшиве відео з логотипом “Суспільне Харків”. Мовник вважає цю інформаційну провокацію елементом гібридної війни росіян, йдеться на сайті компанії.

Йдеться про відео з логотипом філії мовника, яке 5 травня поширили в мережі. У сюжеті йшлося про настоятеля храму Православної церкви України в селищі Циркуни Харківської області, який начебто програв в онлайн-казино гроші парафіян, зібрані на реставрацію храму.

Суспільне заявляє, що не є автором цього відео і не має стосунку до його розповсюдження.

Мовник з’ясував, що ролик потрапив у мережу з проросійських пабліків та змонтований із давніх фото з фейсбук-сторінки парафії в Циркунах. 

Канал зазначає, що російський слід простежується в неправильній вимові українських слів, а графічні елементи на відео не відповідають стилю, який використовує “Суспільне Харків”.

Шеф-редактор філії Суспільного В’ячеслав Мавричев каже, що графічні елементи, використані в цьому ролику, лише імітують те оформлення, яке використовує редакція.

“Бачимо інші шрифти та інакше їх розташування на екрані. Окрім того, сама вимова назви населеного пункту “Ціркуні” видає “московську щелепу” авторів цього фейку. Люди, які живуть і працюють у Харкові, ніколи б так не схибили”, – зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня російські хакери атакували Суспільне Мовлення: глушили сигнал і робили спробу підмінити контент на трансляцію параду в Москві.

Liked the article?
Help us be even more cool!