ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному міськрада хоче заборонити перейменування вулиць на час війни

24.04.2024, 16:00
Ганна Калаур

Рівненська міська рада планує ввести мораторій на перейменування вулиць Рівненської міської територіальної громади на строк дії воєнного стану в Україні.

Відповідний проєкт оприлюднено на сайті міськради, передає представниця Інституту масової інформації в Рівненській області. 

Автором проєкту є Управління містобудування та архітектури виконкому Рівненської міської ради.

У пояснювальній записці зазначається, що проєкт рішення розробили через велику кількість звернень.

“У зв’язку з численними зверненнями щодо найменувань нових вулиць Комісія просить зважити на необхідність впорядковувати перелік нових топонімічних об’єктів, а не повторно перейменовувати раніше перейменовані топонімічні об’єкти, на які розповсюджувалася дія законів України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”, – йдеться в пояснювальній записці.

Нині в Рівному триває опитування щодо перейменування двох вулиць на честь загиблих захисників України. 

Вулицю Набережну пропонують перейменувати на честь військового, журналіста, пластуна і громадського діяча Тараса Давидюка, який загинув на війні 4 листопада 2023 року. Частину вулиці Льонокомбінатівської пропонують перейменувати на вулицю Богдана Нікітіна, військового, який служив снайпером при розвідці в 68 окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. Нікітін загинув на війні 14 вересня 2022 року. 

Liked the article?
Help us be even more cool!