ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Євросоюзі засудили арешт журналістів AP та Reuters у Росії

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано засудив затримання в Росії журналістів міжнародних агенцій Associated Press (AP) та Reuters Костянтина Габова і Сергія Кареліна, пише “Європейська правда”.

Він нагадав, що це не перший випадок, коли режим Владіміра Путіна діє проти міжнародних медіа. 

"Кілька журналістів, які були затримані свавільно, вже перебувають у російських тюрмах… Ми закликаємо до негайного звільнення цих журналістів", – сказав Стано.

Він підкреслив, що ЄС суворо засуджує будь-які дії російського режиму проти медіа та медіапрацівників. 

"Європейський Союз займає міцну позицію в адвокатуванні свободи медіа та у вимогах, щоб журналістам дозволяли виконувати їхню роботу, незалежно від обставин, у будь-якій частині світу", – сказав Стано.

Як повідомляв ІМІ, у Росії заарештували на два місяці двох медійників, Костянтина Габова і Сергія Кареліна, за звинуваченням у роботі на Фонд боротьби з корупцією (заснований Олексієм Навальним. – Ред.), який в РФ визнано екстремістською організацією. Журналістам закидають підготовку матеріалів для YouTube-каналу Фонду боротьби з корупцією.

26 квітня 2024 року в російському Хабаровську місцевого журналіста Сергія Мінгазова затримали за репост публікації про події в українському місті Буча в телеграм-каналі “Хабаровська Мінгазета”. Мінгазов пише для видань Forbes та “Амурський бульвар”, а також веде кілька новинних телеграм-каналів. Раніше він також співпрацював з “Відомостями”, “Комерсантом”, ТАСС, “Комсомольською правдою”.

Liked the article?
Help us be even more cool!