ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні відкриють школу фахівців у галузі штучного інтелекту

В Україні на базі Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка готуватимуть спеціалістів у галузі штучного інтелекту. Про це повідомив Укрінформу директор Інституту журналістики КНУ Юрій Бондар.

“Ринок штучного інтелекту в Україні сьогодні не досить розвинутий, спеціалісти працюють несистемно. Тож такі навчальні платформи, як школа при КНУ, дадуть можливість підготувати та обʼєднати спеціалістів, що надалі освоюватимуть світовий ринок, інвестиційний потенціал якого складає мільярди доларів”, сказав Бондар.

Він зазначив, що, за різними оцінками, у проєкти на ринку штучного інтелекту інвестори вже сьогодні готові вкладати до 10 мільйонів доларів.

Партнерами школи стануть американські меценати: подружжя Шелбі та Калеб Вордів (Shelby & Сaleb Wards), ідеологи економіки кріейторів, засновники Curious Refuge – першої у світі платформи для ШІ-сторітеллерів. Їхні тренінги застосовують Американська кіноакадемія, Netflix, Pixar, Google та інші світові технологічні гіганти.

У створення школи партнери готові вкладати до $5 мільйонів, додав директор Інституту журналістики КНУ. 

Нині, уточнив він, триває імплементація проблематики індустрії штучного інтелекту в навчальні програми для студентів, створення навчальних модулів та, по суті, облаштування школи.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство закордонних справ України створило за допомогою штучного інтелекту цифрову особу Вікторію, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!