ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Військовий отримав вирок за викладене в TikTok відео з лівого берега Херсонщини

Військовослужбовець одного з підрозділів, що бере участь у захисті Херсонщини, отримав вирок суду за те, що зняв та опублікував у TikTok відео із зображенням Антонівського залізничного мосту і своїх побратимів. 

Вирок 28 березня 2024 року ухвалив Херсонський міський суд.

Суд встановив, що солдат ще 24 жовтня 2023 року, виконуючи бойове завдання та перебуваючи на лівому березі річки Дніпро біля Антонівського залізничного мосту, зняв два коротких відеоролики, на яких зафіксував зруйновані будинки, себе та військовослужбовців Збройних сил України, які разом з ним виконували бойове завдання.

Слідчі, які дивилися відео, визнали фрази “Вот… Херсон”, “Це є лівий берег Дніпра”, “Да, Антоновський железнодорожний міст” такими, що дозволяли ідентифікувати місцевість здійснення відеознімання та перебування підрозділів Збройних сил України.

Правоохоронці та суд вважають, що це поставило під загрозу життя та здоров'я особового складу підрозділу, який виконував бойові завдання в районі, зафіксованому на відеозаписах, негативно вплинуло на виконання бойового завдання розкриттям інформації про місце розташування, рух та переміщення підрозділів ЗСУ і могло призвести до інших тяжких наслідків.

Ці відеоролики опублікував один з популярних анонімних українських телеграм-каналів. 

Суд кваліфікував дії солдата за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України як поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану.

На судовому засіданні обвинувачений підтвердив обставини, встановлені під час досудового розслідування та визнав свою провину.

Це, а також той факт, що солдат виявив бажання проходити службу далі, призвело до того, що суд спочатку призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки, але потім замінив покарання на службове обмеження для військовослужбовців з відрахуванням із суми грошового забезпечення 10% у дохід держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!