ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube заблокував випуск "Пекельних Хронік" на каналі Сергія Неретіна

26.04.2023, 14:00
Фото - ДМ
Фото - ДМ

Журналіст Сергій Неретін повідомив про блокування адміністрацією YouTube випуску інформаційно-сатиричного проєкту “Пекельні Хроніки” на каналі “Ознаки”. 

Як повідомив Неретін “Детектору медіа”, відео було заблоковано 24 квітня “через мову ворожнечі”.

За словами Неретіна, програма “Пекельні Хроніки” робиться “з людьми, які мають здоровий глузд та володіють гострим словом, плюс іронічним поглядом на дійсність”.

“Вчора у нас на каналі з'явився свіжий випуск нашого інформаційно-сатиричного проєкту “Пекельні Хроніки”, який ми робимо щотижня — то з братами Капрановими, то з Євгеном Диким, то з Сергієм Смальчуком… Вчорашній випуск ми провели спільно з телеведучим Ігорем Кондратюком. І от, YouTube вирішив його забанити повністю через так звану "мову ворожнечі". Тобто, правила YouTube не дозволяють публікувати контент, який підбурює до ненависті щодо однієї чи кількох осіб “на основі їхньої приналежності до захищеної групи людей”. Отаке-от дивне формулювання! Для людей непосвячених в таїнства правил цієї соцмережі — коли YouTube, здається, тричі виносить попередження, то канал просто припиняє своє існування... І навіть через деякий час потому всі ті важкою працею здобуті підписки просто стають нічого не вартими, треба починати все заново”, — розповів Неретін.

Він зазначив, що досі не може зрозуміти причину жорсткого бану. Умовними “героями” випуску стали Наталія Мосейчук, олігархи, міністр оборони Олексій Резніков, офіцер, що побив строковика в Івано-Франківську, та Олексій Арестович.

Випуск з Ігорем Кондратюком Неретін знову виклав на каналі “Ознаки”, однак уже без відрізку відео, через який, найімовірніше, відбувся бан. У коментарі до відео Неретін пообіцяв розмістити цей фрагмент у фейсбуці проєкту “Ознаки”.

Сергій Неретін запустив ютуб-канал “Ознаки” в листопаді 2019 року, контент пов'язаний з культурою та журналістикою.

“Ніж розмінюватися на будь-що та займатися абичим, краще буду робити YouTube-канал, тим більше що це світова тенденція – телебачення втрачає аудиторію, інтернет нарощує”, — пояснив “ДМ” запуск нового проєкту Сергій Неретін.

Liked the article?
Help us be even more cool!