ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка РІА Мелітополь Анастасія Глуховська перебуває в полоні в росіян вісім місяців

Затримана окупантами журналістка Анастасія Глуховська, фото – сайт РІА Південь
Затримана окупантами журналістка Анастасія Глуховська, фото – сайт РІА Південь

Журналістку РІА Мелітополь (РІА Південь) Анастасію Глуховську, яку окупанти затримали разом з адміністраторами каналу в серпні 2023 року, утримують у невідомому місці вже майже вісім місяців.

Про це повідомила головна редакторка РІА Південь (РІА Мелітополь) Світлана Залізецька на міжнародній конференції Ради Європи 9 квітня в Києві, передає кореспондентка ІМІ.

Росіяни затримали Анастасію разом з адміністраторами телеграм-каналів “РІА Мелітополь” та “Мелітополь – це Україна” 20 серпня 2023 року. 

Ім'я журналістки весь цей час не розкривали з міркувань безпеки на прохання мами. 

На сьогодні, зазначила Залізецька, всі спроби сім'ї знайти Анастасію завершилися нічим. Окупанти не надають жодних даних, де може бути журналістка мелітопольського видання.

Що відомо про затримання адміністраторів телеграм-каналів “РІА Мелітополь” та “Мелітополь – це Україна”

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти 29 жовтня 2023 року, через два місяці після фактичного затримання  адмінів телеграм-каналів “РІА Мелітополь” та “Мелітополь – це Україна”, випустили про них сюжет, звинувативши в тероризмі.

Тоді окупанти оприлюднили імена таких затриманих: Олександр Малишев, Георгій Левченко, Максим Рупчов, Яна Суворова, Марк Каліуш, Костянтин Зиновкін. На відео серед інших затриманих упізнали і Анастасію Глуховську, журналістку РІА Мелітополь, яка продовжувала перебувати в тимчасово окупованому Мелітополі. 

Усіх затриманих звинувачують за кількома статтями російського кримінального кодексу: про публічні заклики до терактів, держзраду, шпигунство. Їм загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. Їхнє місце перебування невідоме до сьогодні.

На початку травня 2023 року в тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область) окупанти викрали журналістку Ірину Левченко разом з її чоловіком Олександром, які вже декілька років перебували на пенсії. Окупанти затримали пару на вулиці, спочатку тримали разом, а потім розділили. Де вони зараз, також залишається невідомим.

За даними ІМІ, станом на 10 квітня в російському полоні перебувають щонайменше 27 медійників.

Liked the article?
Help us be even more cool!