ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ольга Бурда: "З чигиринської "районки" випливає, що тут навіть дерева не ворушаться без ПР"

26.08.2012, 03:52
Оце якось днями вирішила зглянутися на тяжку долю недолюбленої журналістами Партії регіонів (на це скаржилася недавно депутатка Олена Бондаренко) і допомогти рідній газеті (дописувала туди ще школяркою) поновити справедливість (хоча б на районному рівні) щодо «скривдженої» політичної сили.

Симпатії - симпатіями (тяжко не люблю регіоналів!), а об’єктивність - то перша заповідь журналіста. Отже, мусиш, - сказала я собі й полізла на припічок у братовій хаті порпатися у стосі газет, який ще не встиг перекочувати до місця останнього свого призначення - сільського нужника.

Тремтячими руками шукаю носії журналістських «злочинів». Ага, ось мої знайомі з дитинства «Чигиринські вісті». І формат той самий, що й у 70-х роках минулого століття (А-3), і чорно-біла гама, і «лінія партії» - на чільному місці.

Щоправда, ТА партія була скромніша - на першій шпальті, крім себе та своїх вождів, ще щось і цікавого подавала.

ЦЯ ж - гуляє з розмахом і без зайвої скромності - на порозі вибори, хто зна, що в цих селян на умі, отож треба палить по горобцях із усіх гармат, щоб уже навєрняка.

Спочатку натрапила на газету за 27 липня. На першому місці під рубрикою «Жнива 2012» - портрет Януковича (паскудної якості) та привітання до хліборобів Черкащини «з намолотом першого мільйона тонн зерна нового врожаю». Поруч - портрет Азарова (ще гіршої якості) з розповіддю про світосяйні плани уряду з залучення нових інвестицій. Нижче (все на тій же першій шпальті) - портрет ставленика ПР в Черкаській області Тулуба із звісткою, що на Черкащині вже виконано 11 із 17 соціальних ініціатив президента. Ще нижче - місце для районного начальства від ПР Цисаренка та Совгири, яке вітало «жителів Богданового краю з днем хрещення Русі-України». Поруч окреме привітання для працівників торгівлі Чигиринщини від тих же-таки районних очільників. Останній на цій сторінці матеріал (взятий із сайту обладміністрації) також - про владу, а саме про цифрове телебачення та безкоштовні тюнери.

Розгортаю газету й бачу, що на другій шпальті - 3 матеріали про голову району: Цисаренко зустрівся з депутатами Чигиринської міськради, Цисаренко провів бесіди з головами сіл району, за дорученням Цисаренка його заступник Лисий провів «організаційне засідання підприємців району». На третій сторінці - телепрограма, на четвертій - оголошення. І це - найцікавіше з того, що редакція пропонує читачеві і де не згадуються чиновники.

Для святкового (до Дня незалежності) випуску «Чигиринських вістей» 4-х шпальт не вистачило - вийшов із вкладкою. На першій сторінці- 2 (два!!!) привітання від районного Цисаренка. Кожне в окремій рямочці. Одне - як від голови райадміністрації, друге - як від голови Чигиринської районної Партії регіонів. Традиційного обласного Тулуба в газетному привітанні змінив його заступник Головко. Зрозуміло, чому, бо саме він іде по цьому (195-му) округу на вибори від Партії регіонів. Отож, треба світитися. Далі у святковому випуску газети - 3 (три!!!) сторінки - звіт влади про «впровадження соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича в Чигиринському районі». Цікаве чтиво, мушу сказати! Лише пробігши очима по діагоналі, згадала дуже давню пісеньку «А без тебя, а без тебя здесь ничего бы не стояло, здесь ничего бы не стояло, когда бы не было тебя». От тепер я точно знаю: ТА, без кого на Чигиринщині навіть дерева не ворушаться, це Партія Регіонів.

«На 67 грамів збільшились середньодобові прирости свиней і в середньому по району склали 375 грамів. На 100 корів введено 29 нетелів, що на 11 голів більше. За ініціативи голови Черкаської ОДА Героя України С.Тулуба розроблена та реалізується програма молочного скотарства...». І т.д. і т.п... Словом, "корова дала, а домна видала". Знудило? Так отож...

І така «заджинсована журналістика» із номера в номер. А депутатка (колишня журналістка) Бондаренко чомусь каже, що ЗМІ не люблять Партію регіонів. Може, й не люблять, але ж пишуть, бо так хоче влада, яка перетворила газету, фінансовану платниками податків, на партійний бойовий листок.  
 
Текст: Ольга Бурда, "Телекритика"
 
Фото: Фейсбук Ольги Бурди
 
Читай також: Дементій Білий: «Більша частина журналістів на місцях журналістами не є, - вони є працівниками райдержадміністрацій».
Liked the article?
Help us be even more cool!