ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Карандєєв: Телеканали розглядають можливість зміни формату марафону "Єдині новини"

Українські телеканали розглядають можливість зміни формату загальнонаціонального марафону “Єдині новини”. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв в інтерв'ю Українському радіо.

“Мені здається, що вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані”, – додав Карандєєв. 

Водночас, на його думку, рішення про запровадження мовлення ключовими телерадіоорганізаціями у форматі єдиного телемарафону було надзвичайно актуальним на першому етапі війни. 

“Коли взагалі зупинилась економіка України, коли зупинилися рекламні надходження до телеканалів, коли нам треба було у форматі “ванвойсу” доносити до громадян оперативну й актуальну інформацію. Ми випрацювали такий формат, і наші ключові мовники взяли кожен свою нішу й наразі виконують ті задачі, які стоять. Хтось краще виготовляє українські новини, хтось краще працює із закордонними пунктами, у когось є більш налагоджені й цікавіші продукти студійного вироблення”, – сказав він.

Також Карандєєв вважає, що марафон досяг цієї мети, коли до громадян України надходила необхідна, важлива, оперативна інформація щодо подій у країні. 

Проте, додав він, “життя йде, змінюються і наше бачення, і формати, запрацювала економіка, з’явилися рекламодавці”. 

“Сьогодні телеканали розглядають можливість зміни цього формату. […] І для них теж важливим є внесення нових форм, нових форматів. Мені здається, що вже найближчим часом такі пропозиції будуть випрацювані. І консолідованим рішенням, так само як ухвалювали рішення про запровадження “Єдиних новин”, будуть і внесені зміни в цей формат. Донині держава сприяє, зокрема фінансово, реалізації цього проєкту, покриваючи ті витрати, які здійснюють телеканали для забезпечення всіх громадян України важливою інформацією, яка нам необхідна для прийняття важливих рішень”, – зазначив Карандєєв.

Як повідомляв ІМІ, 16 листопада 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив, що телемарафон “Єдині новини” одним із ключових етапів в історії незламності України. 

У грудні 2023 року голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що якість телемарафону слід підвищувати. Водночас, вважає він, телемарафон “вирішив питання щодо викривленої подачі інформації про війну та бойові дії”. Також він вважає, що через невисоку якість телемарафону “Єдині новини” люди шукають альтернативні джерела інформації, тому часто потрапляють на анонімні телеграм-канали, які легко маніпулюють даними.

За даними опитування КМІС, за період із травня 2022 до жовтня 2023 року простежується зниження довіри до телемарафону “Єдині новини”. У грудні 2023 року теж КМІС зафіксував падіння довіри до марафону. Якщо в травні 2022 року частка тих учасників соцопитування, які висловили довіру до телемарафону, становила 69%, то в жовтні 2023-го вона скоротилася до 48%. А в грудні 2023 року цей показник знизився до 43%.

Liked the article?
Help us be even more cool!