ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комунальний телеканал Миколаєва планує реформуватися та просить з бюджету 12,7 млн грн

Комунальне підприємство Миколаївської міської ради “Телерадіокомпанія “МАРТ” планує реформуватися в некомерційне в межах нового закону про медіа та просить на своє утримання у 2024 році 12,7 мільйона гривень з бюджету міста.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

На розгляд депутатів Миколаївської міської ради винесли проєкти рішень про внесення змін та продовження дії муніципальної програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери до кінця 2024 року, а також “Про збільшення розміру статутного капіталу, перейменування комунального підприємства Телерадіокомпанії “МАРТ” та затвердження Статуту в новій редакції”. 

Сесію Миколаївської міської ради, де буде розглянуто ці питання, а також затверджено бюджет міста на 2024 рік, заплановано на 25 грудня.

Згідно із запропонованими змінами до цільової програми, на “створення і забезпечення діяльності місцевих публічних аудіовізуальних медіа відповідно до вимог Закону України “Про медіа” пропонується виділити КНП “МАРТ” 12,7 млн грн з бюджету Миколаєва наступного року. 

Місцеве видання “НикВести” опублікувало детальний розпис бюджету телеканалу “МАРТ”. Підприємство зробило розрахунки з урахуванням можливого ухвалення депутатами рішення про реформування каналу з комунального підприємства (КП) в комунальне некомерційне підприємство (КНП). Ухвалення такого рішення, а також внесення змін до статуту підприємства змінить формат роботи телеканалу в такий спосіб, що його співробітники утримуватимуться за кошт бюджету Миколаєва. Наразі телеканал сам має заробляти кошти на своє утримання.

На заробітну плату підприємство просить 8,3 млн грн на 2024 рік. З них 1,5 млн грн – нарахування ЄСВ на фонд заробітної плати. 5,3 млн грн – посадовий оклад працівників підприємства. 407 тис. грн – премія директора. Також передбачено лікарняні, відпускні та гонорари за участь у створенні телепрограм.

Водночас телеканал просить з бюджету 3 млн грн на придбання обладнання, а саме комплектів звукового, світлового, сценічного обладнання для телевізійної студії і павільйону, а також телевізійного та комп’ютерного обладнання для студійно-апаратного комплексу.

Раніше повідомлялося, що комунальний телеканал Миколаєва привітав міського голову з внеском у боротьбу з кліматом: “Красунчик! Оце потужно!”

Liked the article?
Help us be even more cool!