ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП заявило, що журналіст 24 каналу, який не повернувся до України, порушив законодавство

Міністерство культури та інформаційної політики України засудило дії журналіста й ведучого 24 каналу Олексія Печія, який вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Його дії є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням, заявило міністерство.

Відомство зазначило, що кожен, хто виїжджає за кордон задля виконання тієї чи іншої культурно-інформаційної місії, в обовʼязковому порядку подає великий пакет документів та підписує заяву, яка зобовʼязує до повернення в Україну одразу після завершення відрядження.

Фото – МКІП

МКІП зазначило, що підтримує діяльність українських митців та журналістів за кордоном і сприяє їхньому внеску в культурній та інформаційній боротьбі з агресором. А також будує відносини зі спільнотою на засадах довіри одне до одного.

“Цей поодинокий випадок ніяким чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну у світовому порядку денному”, – зазначив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня журналіст та ведучий 24 каналу Олексій Печій повідомив, вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що буцімто Україні бракує “горизонтальної комунікації із західним суспільством”. І він після саміту ЄС вирішив цю саму горизонтальну комунікацію налагоджувати.

24 канал заявив, що Олексій “вирішив утекти з країни”. Також вчинок Печія засудили його колеги.

Liked the article?
Help us be even more cool!