ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Буковині зареєстрували газету "Дністрові зорі", якій невдовзі виповниться 80 років

13.03.2024, 14:37
Альона Чорна

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала суб’єктом у сфері друкованих медіа приватне підприємство “Редакція газети “Дністрові зорі” з міста Сокиряни Чернівецької області.

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації повідомила представниця Нацради в Чернівецькій області Любов Нечипорук.

Вона розповіла, що газета “Дністрові зорі” своєчасно виконала норму Закону України “Про медіа”, згідно з якою всім друкованим медіа необхідно пройти реєстрацію в Нацраді до 31 березня 2024 року. 

Газета "Дністрові зорі". Фото Альони Чорної

“Газета “Дністрові зорі” цього року відзначить 80 років відтоді, як її перший номер вийшов у світ. На її шпальтах сьогодні – і схилені в скорботі голови за полеглими Героями, і честь тим Захисникам, які надійно стоять “на нулі” (рубрики “Пам’ятаємо”, “Наші герої”), і акценти про славетні віхи української історії, становлення української державності (рубрика “Наша історія”). І об’єктивна інформація про актуальні новини Дністровського району, Чернівецької області, нашої держави (рубрика “Актуально”), і підтримка віри в перемогу, розмова з читачем про прекрасне (рубрика “Поетичним словом”) та багато інших важливих тем”, – розповіла Любов Нечипорук.

Як повідомляв ІМІ, 31 березня 2024 року сплине перехідний період для (пере)реєстрації друкованих медіа та інформагентств, згідно із Законом України “Про медіа”. І якщо, наприклад, для онлайн-медіа відсутність реєстрації не має значних наслідків (така реєстрація добровільна), то для вже наявних та зареєстрованих медіа неподання документів до Нацради означає втрату статусу. 

Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа в травні 2023 року. 

Liked the article?
Help us be even more cool!