ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала буковинську газету, редакторами якої були Юрій Федькович та Осип Маковей

18.03.2024, 14:00
Альона Чорна

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала газету “Буковина”, яку засновано ще 1885 року. 

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації повідомила представниця Нацради в Чернівецькій області Любов Нечипорук.

Вона розповіла, що редакції газети “Буковина” надано ідентифікатор у Реєстрі суб’єктів у сфері медіа. У реєстрі вказано, що газета “Буковина” є друкованим медіа, періодичність виходу примірників – один раз на тиждень, територія розповсюдження примірників – Чернівецька область, мови розповсюдження – українська та румунська. 

Газета "Буковина". Фото – "Буковина"

“Газету “Буковина” засновано в 1885 році. Головними редакторами першої українськомовної газети на Буковині свого часу були відомі постаті української літератури Юрій Федькович, Осип Маковей. Нині журналісти газети “Буковина” щотижнево готують для читачів матеріали до рубрик “Життя краю”, “Актуально”, “Україна і світ”, “Життя як воно є”, “Життя з присмаком війни”, “Культура”, “Героям слава”, “Незабутні”, “Поради”, “Про все потроху” та інших”, – зазначила Любов Нечипорук. 

Як повідомляв ІМІ, раніше Нацрада зареєструвала суб’єктом у сфері друкованих медіа приватне підприємство “Редакція газети “Дністрові зорі” з міста Сокиряни Чернівецької області, якій виповниться 80 років.

31 березня 2024 року сплине перехідний період для (пере)реєстрації друкованих медіа та інформагентств, згідно із Законом України “Про медіа”. І якщо, наприклад, для онлайн-медіа відсутність реєстрації не має значних наслідків (така реєстрація добровільна), то для вже наявних та зареєстрованих медіа неподання документів до Нацради означає втрату статусу.

Liked the article?
Help us be even more cool!