ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала деякі медіа в TikTok, Viber та WhatsApp

Фото – фейсбук Нацради
Фото – фейсбук Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала 19 нових суб’єктів у сфері онлайн-медіа. Серед них – інформаційні, медичні видання, сайти громадських організацій і товариства. 

Таке рішення Нацрада ухвалила 28 вересня на своєму засіданні.

Деякі медіа зареєстровано в TikTok, Viber та WhatsApp. Зокрема, інтернет-телебачення “Ми – Полтава” (ТОВ “Ми – Полтава”) зареєструвало сторінку в TikTok, а Волосєвич Є. С. із с. Вигода Одеської області – канали у Viber і WhatsApp.

Як онлайн-медіа зареєструвалось інформаційне агентство Укрінформ та вебсайт “Факти” (ТОВ “СЛМ новини”). Ці медіа внесли до Реєстру одразу свої вебсайти, сторінки в соцмережах Facebook, Instagram, канали на Youtube, у Telegram. 

Крім того, Нацрада внесла до переліку зареєстрованих суб’єктів у сфері медіа низку друкованих медіа. Зареєстровано 56 друкованих видань – 23 газети, 16 збірників наукових праць, 10 наукових журналів, 4 журнали, міжвідомчий збірник наукових праць, дайджест для професіоналів сфери охорони здоров’я, науково-виробничий журнал.

Також зареєстрували ще три суб’єкти, які планують мовити без використання радіочастотного спектра. Серед них перше інтернет-радіо “Радіо Ісландія”. Суб’єктом у сфері медіа стало ТОВ “Ісландія Одеса” (Київ).

До Реєстру суб’єктів у сфері медіа потрапили й дев’ять провайдерів аудіовізуальних сервісів. Серед зареєстрованих заявників також “Київстар ТБ” (ТОВ “Плюс ТБ”), яке вирішило стати суб’єктом у сфері аудіовізуальних медіа на замовлення (нелінійний медіасервіс). Працює за технологією ОТТ із загальнонаціональним покриттям.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа. У червні Нацрада вже зареєструвала перші онлайн-медіа.

Національна рада назвала помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа.

Закон “Про медіа”, який розширив повноваження Національної ради, набрав чинності 31 березня 2023 року. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!