ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала на Херсонщині сім медіа

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала станом на кінець грудня 2023 року сім субʼєктів, які вказали місцем ведення діяльності Херсонську область.

Про це повідомив ІМІ представник Нацради в Херсонській області Сергія Мовчан.

“Наразі скористалися правом зареєструватися відповідно до нового закону сім субʼєктів. Це не тільки класичні медіа. Так, уже зареєструвався перший провайдер аудіовізуальних сервісів – “Норма”. У них два підприємства: “Норма-Телеком” і “Норма-4”, – розповів він.

Також зареєструвалося три онлайн-медіа, що вказали місцем реєстрації Херсонщину. Це видання МОСТ, Gamingpost та Кавун.City. Реєстратором останнього є головна редакторка Євгенія Вірлич.

Gamingpost – не місцеве медіа, сайт публікує новини про гральний бізнес, але його зареєстровано як херсонське. 

Почали процес перереєстрації і друковані медіа. Таких на Херсонщині три. Це Редакція газети “Новий день”, Інформаційне агентство ВІСТІ-НОВ (Нововоронцовка) та “Мілітарі Ньюз” із Херсона. 

“Новий день“ та ВІСТІ-НОВ провели процес перереєстрації, адже давно є видавцями газет, а інформації про “Мілітарі Ньюз” у відкритих джерелах немає. Список зареєстрованих субʼєктів на сайті Нацради востаннє оновлювався в жовтні 2023 року, і про таку організацію там інформації немає.

Нагадаємо, у травні 2023 року Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа. У червні Нацрада вже зареєструвала перші онлайн-медіа. Національна рада назвала помилки, яких найчастіше припускаються під час реєстрації онлайн-медіа. Ознайомитися з переліком необхідних документів для реєстрації можна на сайті Нацради.

Liked the article?
Help us be even more cool!