ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти блокують трансляцію українських медіа, заміняючи російськими – ГУР

Російські окупанти на захопленій частині Херсонщини масово під’єднують абонентів до російського супутникового телебачення "Русский мир".

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Наразі росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв.

За даними ГУР, у тимчасово окупованих громадах Донеччини росіяни  переводять на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси роботу окупаційних адміністрацій: йдеться, зокрема, про "Автоматизированное рабочее место госслужащего" та Федеральну платформу "Госвеб".

Водночас окупанти розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку: у 2023–2024 роках на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, а на Херсонщині – більш ніж 200, що становить понад 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні.

Мобільний зв'язок та інтернет на окупованих територіях

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти блокують на захоплених територіях сервіси Google. За даними Центру національного спротиву, жителі низки населених пунктів півдня не мають доступу до YouTube, пошуковика Google, пошти Gmail та інших сервісів Alphabet. 

Через вимкнення мобільного зв’язку в окупованому Рубіжному (Луганська область) люди не можуть викликати швидку. Росіяни на територіях, які вони окупували у 2022 році, глушать мобільний зв'язок, щоб місцеві не повідомили про місця дислокацій їхньої техніки та військових Збройним силам України. На територіях, які Росія окупувала 2014 року, мобільний зв'язок є, але низької якості.

Liked the article?
Help us be even more cool!