ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція кваліфікувала загибель французького журналіста як порушення законів і звичаїв війни

31.05.2022, 13:52
Фото – відеокадр від BFM TV, Reuters
Фото – відеокадр від BFM TV, Reuters

Поліція Луганської області кваліфікувала загибель французького журналіста Фредеріка Леклерка-Імхоффа як порушення законів і звичаїв війни, повідомляє МВС України.

За даними слідства, 30 травня окупаційні війська з артилерії обстріляли евакуаційний броньований автомобіль, у якому перебували поліцейські та журналісти французького телеканалу новин ВFM TV. Унаслідок обстрілу журналіст, громадянин Франції, отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці. Колега загиблого отримав осколкове поранення, а перекладачка – контузію. Також поранення дістав патрульний поліцейський. Їм надано медичну допомогу. 

За цим фактом відкрито  кримінальне провадження за ст. 438 ("Порушення законів та звичаїв війни") Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня в Лисичанську внаслідок артилерійського обстрілу з боку російської федерації загинув журналіст французького каналу BFM TV Фредерік Леклерк-Імхофф. Він отримав смертельне поранення в шию, перебуваючи в броньованому евакуаційному транспорті. Журналіст робив матеріал про евакуацію населення.

Разом з ним постраждали двоє його колег з телеканалу BFM TV – Максім Брандстетер (громадянин Франції) та Оксана Леута (громадянка України).

Національна антитерористична прокуратура Франції розслідуватиме загибель Фредеріка Леклерка-Імхоффа як воєнний злочин.

Liked the article?
Help us be even more cool!