ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція розпочала службову перевірку інциденту між журналістом та поліцейським

13.11.2020, 15:45
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Полтавська поліція розпочала службове розслідування за фактом інциденту, що стався між представниками мас-медіа та керівником територіального підрозділу поліції в селищі Семенівка (Полтавська область).

Про це повідомляється на сайті Національної поліції в Полтавській області.

До поліції 10 листопада надійшло повідомлення про створення перепон діяльності журналістів місцевої телерадіокомпанії та друкованого видання з боку начальника Семенівського відділення поліції.

Згідно з повідомленням, працівники поліції забезпечували охорону транспортних засобів, завантажених кукурудзою, що були тимчасово вилучені в межах кримінального провадження, відкритого в липні цього року за фактами самовільного зайняття земельних ділянок. Це майно планували повернути сільськогосподарському підприємству після отримання ухвали слідчого судді. Однак 11 листопада на місці зберігання автомобілів з’явилися невідомі й спробували на них виїхати за межі населеного пункту.

“Працівники районного відділення поліції вжили заходів для зупинки колони. Цей процес почали фільмувати невстановлені особи. Між поліцейськими та невідомими виникла суперечка. Лише під час діалогу з’ясувалося, що невідомі, які здійснювали відеозйомку, є журналістами місцевих засобів масової інформації.

Для вивчення обставин інциденту, що стався між представниками мас-медіа та керівником територіального підрозділу, та надання факту об’єктивної правової оцінки, відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.  

Матеріали кримінального провадження за підслідністю будуть спрямовані до теруправління Державного бюро розслідувань. Окрім того, за цим фактом керівництво поліції Полтавщини призначило службове розслідування.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада в селищі Семенівка (Полтавська область) начальник Семенівського відділення поліції Микола Голощапов напав на головного редактора ТОВ “Телерадіокомпанія-Інформ” Михайла Погрібного, який знімав відеорепортаж. 

За фактом інциденту відкрито кримінальне провадження за 171-ю статтею Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!