ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ Альона Береза розповіла студентам про безпечний інтернет та соцмережі

08.02.2024, 12:00
Альона Береза
Представниця ІМІ Альона Береза на лекції для студентів про безпечний інтернет, 6 лютого 2024 року, фото – Читальний зал Хмельницької ОУНБ
Представниця ІМІ Альона Береза на лекції для студентів про безпечний інтернет, 6 лютого 2024 року, фото – Читальний зал Хмельницької ОУНБ

Представниця Інституту масової інформації в Хмельницькій області Альона Береза провела  для студентів лекцію “Безпечний інтернет: як уникнути небезпечності в мережі”.

Захід відбувся до Дня безпечного інтернету, повідомив організатор лекції – Читальний зал Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Лекція була проведена для студентів відокремленого структурного підрозділу “Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету” 6 лютого.

Представниця ІМІ Альона Береза під час лекції для студентів про безпечний інтернет, 6 лютого. Фото – Читальний зал Хмельницької ОУНБ

Альона Береза, яка також є журналісткою ЖАР.INFO і головою громадської організації “Жіночий Антикорупційний Рух”, розповіла, які джерела інформації та соціальні мережі найчастіше використовують українці.

Експертка поговорила зі студентами про те, що таке медіаграмотність, у чому різниця між фейками та маніпуляціями, що таке факти, які ознаки фейків, як не вестися на маніпуляції та фейки, а також про важливість дотримуватись інформаційної гігієни.

Лекція представниці ІМІ Альони Берези зі студентами. Фото – Читальний зал Хмельницької ОУНБ

Наприкінці зустрічі вона розповіла про діяльність ІМІ, своєї організації та про медійну роботу редакції ЖАР.INFO.

“У такому інформаційно насиченому світі важливо спілкуватися з молоддю та розповідати, як усе сьогодні влаштоване на медійних просторах. Вони є найбільшими споживачами інформації і мають розуміти, де їм розповідають правду, а де поширюють фейки та навіть пропаганду. Йшовши на зустріч, я скептично налаштовувалась, адже в такому віці я дуже мало цікавилася медіаграмотністю, але цього разу студенти мене приємно здивували, адже вони всю годину були включені в розмову”, – поділилася своїми враженнями Альона Береза.

Загальне фото після лекції Альони Берези. Фото – Читальний зал Хмельницької ОУНБ

Також під час заходу організатори презентували для студентів літературу з фондів Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки про історію соцмереж, їхній вплив на відносини та міжособистісну комунікацію, про небезпеки, які вони можуть становити.

Liked the article?
Help us be even more cool!