ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ: Окупанти посилюють вплив на маріупольців через телепрограму про православ'я

06.11.2023, 10:34
Юлія Гаркуша
Колаборантка Анжеліка Новак. Фото – 0629.com.ua
Колаборантка Анжеліка Новак. Фото – 0629.com.ua

В ефірі окупаційного пропагандистського каналу “Мариуполь 24” вийшов перший випуск програми про православ'я. Інформацію про це пропагандисти опублікували в однойменному телеграм-каналі, повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області Юлія Гаркуша.

Перший випуск, який вийшов в ефір 5 листопада, присвячено “иконе Божьей Матери, которая на протяжении четырехсот лет была защитницей и заступницей русского народа”, пише телеграм-канал “Мариуполь 24”.

Авторкою і ведучою програми стала колишня маріупольська журналістка Анжеліка Новак, яка нещодавно повернулася з Росії до окупованого міста і працює на пропагандистському каналі. Ще задовго до окупації Новак була журналісткою маріупольського телеканалу МТБ і авторкою програми “Дорога к храму”.

У своїй програмі окупанти анонсували цикл подібних “духовно-просвітницьких” програм під назвою “Возвращение к истокам”, у яких з допомогою Новак знайомитимуть мешканців окупованих територій “с духовной жизнью региона, историей христианских праздников и традиций. В объективе видеокамеры окажутся Храмы Приазовья, волонтерская деятельность, милосердие и благотворительность”.

Нагадаємо, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – “Мариуполь 24”, роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти. Інформацію про Анжеліку Новак уже передано СБУ.

30 жовтня 2023 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі пропагандистці каналу “Мариуполь 24” Ксенії Місюревич.

Liked the article?
Help us be even more cool!