ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО налічила в Україні 13 олігархів

11.05.2021, 13:33
Фото – pinterest
Фото – pinterest

В Україні на сьогодні 13 осіб можна зарахувати до категорії олігархів.

Про це 11 травня сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпека країни”, повідомляє Укрінформ.

“Президент дав завдання апарату Нацбезпеки (апарату РНБО. – Ред.), Антимонопольному комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогодні мають дуже великий вплив на нашу економіку, на внутрішньо- і зовнішньополітичні процеси... На мою думку, і по тих критеріях, які в апараті Нацбезпеки і оборони ми розраховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі сьогодні 13 осіб, яких ми можемо з упевненістю віднести до олігархічного середовища”, – зазначив Данілов.

Він нагадав, що в Конституції закріплено рух України до НАТО, а це означає передусім запровадження стандартів, які діють у країнах Альянсу. Розроблена Стратегія нацбезпеки містить не лише військову складову, а й багато чинників, які впливають на безпеку громадян і країни.

Секретар РНБО також наголосив, що Російська Федерація давно чинить вплив і втручається в справи України – економічні, релігійні, медійні.

“Та п’ята колона, яка сьогодні, на превеликий жаль, продовжує існування, – ми не до кінця вирішили це питання, – вона має дуже-дуже великий вплив на розвиток нашої держави. Наше завдання – обов’язково привести у відповідність всі сфери нашої діяльності до тих стандартів, які відповідають НАТО, Євросоюзу”, – наголосив очільник РНБО.

На його переконання, Україна має розв'язати проблему олігархів та п’ятої колони, щоб зберегти незалежність.

Нагадаємо, 15 квітня президент Володимир Зеленський запропонував Раді національної безпеки та оборони, Офісу глави держави та Антимонопольному комітету розробити законопроєкт про статус олігархів. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю заявив, що цей законопроєкт базуватиметься на антитрастовому законі США.

Як повідомляв ІМІ, команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроєктів щодо медіаіндустрії, який стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ.

10 жовтня 2019 року Президент України Володимир Зеленський повідомив, що законопроєкт щодо деолігархізації засобів масової інформації напрацюють, коли повністю сформується Міністерство культури, молоді та спорту. За його дотриманням має стежити Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!