ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За деолігархізацією ЗМІ стежитиме Нацрада – Зеленський

11.10.2019, 11:54
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Законопроєкт щодо деолігархізації засобів масової інформації напрацюють, коли повністю сформується Міністерство культури, молоді та спорту. За його дотриманням має стежити Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону 10 жовтня, повідомляє Укрінформ.

“Деолігархізація медіа говорить про те, що всі власники телеканалів, всіх ЗМІ, інтернет-платформ повинні бути бізнесменами, а не політиками. Тобто вони не мають впливати на політику того, чи іншого засобу масової інформації. Такий закон ми повинні розробляти. Ми чекали, що в нас сформується повністю міністерство, яким керує пан Бородянський, і ми почнемо, вони ще не сформувались, ми вибудуємо рамку для цього законопроєкту і будемо обговорювати це з телеканалами”, – сказав Зеленський.

Він додав, що в майбутньому за дотриманням цього закону має стежити Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

“Має бути закон. І дивитися, чи всі дотримуються цього закону, повинна Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Бородянський з Нацрадою, можна з Президентом України, має створити законопроєкт, Раді показати цей законопроєкт, далі зустрітися з усіма олігархами-власниками телеканалів, сісти і сказати: впливати на політику більше не можна”, – додав Зеленський.

Він додав, що зможе домовитися з олігархами щодо невтручання в редакційну політику каналів, якщо його “не штовхатимуть з усіх боків” ті, заради кого він збирається домовитись.

Раніше повідомлялось, що команда Офісу Президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроєктів щодо медіаіндустрії, який стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!