ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни залучають із шести років українських дітей з ТОТ до пропагандистського конкурсу

Дітей від шести років, які живуть на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, російські пропагандисти залучають до участі в пропагандистському конкурсі “ЮНКОР-2024”. 

Конкурс започаткували в межах ініціативи “Року сім'ї” від російського президента Володимира Путіна, повідомляє низка російських пропагандистських медіа і телеграм-каналів.

На сайті конкурсу вказується, що взяти участь у ньому можуть діти від 6 до 18 років. Серед цілей конкурсу згадується стандартна мета щодо русифікації українських дітей. Зокрема, “виховання в покоління, що підростає, почуття патріотизму та любові до батьківщини, збереження історичної пам'яті”. 

Серед спонсорів цього конкурсу, зокрема, значаться спілка блогерів, федерація космонавтики Росії, “міністерство освіти” так званої “ДНР”. 

Конкурс стартував 11 лютого і завершиться в середині квітня. Від учасників конкурсу очікують створення репортажів, відеороликів і документального кіно, які вони мають зробити під час навчання в серії “онлайн-майстер-класів з медіанапрямів”. 

Теми конкурсу – класичні  радянські слогани типу “Слава тим, чий розум і руки кують велич батьківщини” або “Хай живе братерський союз і велика дружба народів”. 

Також спеціальною темою конкурсу стануть “Реальні історії”. Організатори конкурсу заявляють, що після реєстрації учасників їм запропонують теми реальних історій про “героїв СВО (так в РФ називають повномасштабну війну проти України. – Авт.)” і “в  учасників буде можливість узяти інтерв'ю і створити свій матеріал для репортажу як справжній воєнкор”.

Переможцям конкурсу організатори обіцяють дати можливість “зустрітися з провідними журналістами інформаційних агенцій та телеканалів регіонів Росії”.

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти наприкінці січня анонсували старт проєкту “Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова”, куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України. Назвали проєкт іменем загиблого російського пропагандиста, так званого воєнкора “Россия 24” Бориса Максудова, який помер після того, як потрапив під обстріл у Запорізькій області, куди приїхав незаконно.

До безкоштовного проєкту політики й пропагандисти запрошували школярів старших класів, студентів і молодих журналістів, які вже працюють.

Liked the article?
Help us be even more cool!