ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Партія Жириновського разом з "воєнкорами" навчатиме пропаганди молодь з окупованої України

Російські окупанти анонсували старт проєкту “Школа молодого воєнкора імені Бориса Максудова”, куди набирають школярів і молодь з тимчасово окупованої частини України.

Анонсував проєкт окупаційний осередок російської партії ЛДПР у своєму телеграм-каналі. Окупанти вказують, що ця школа є спільним проєктом російської партії ЛДПР із “воєнними кореспондентами”. 

Назвали проєкт іменем загиблого російського пропагандиста, так званого воєнкора “Россия 24” Бориса Максудова, який помер дорогою до лікарні після того, як потрапив під обстріл у Запорізькій області, куди приїхав незаконно.

До безкоштовного проєкту, який стартує з 10 лютого 2024 року, політики й пропагандисти запрошують школярів старших класів, студентів і молодих журналістів, які вже працюють.

За даними пропагандистського телеграм-каналу, це вже “другий сезон” проєкту. У повідомленні наголошується, що учасники за місяць навчання познайомляться “з роботою журналістів, які мають практичний досвід роботи в місцях воєнних дій”. Під час майстер-класів їм “розкриють основні принципи роботи воєнкорів, залаштунки професії та напрацьовані роками лайфхаки”. Найактивнішим учасникам обіцяють участь в інтенсиві у Москві (Росія) та особисте спілкування з “воєнкорами”.

У реєстраційній анкеті, яку мають заповнити  учасники проєкту, треба надати такі персональні дані: ПІБ, вік, регіон проживання, номер телефону, прив’язаний до акаунту телеграму, нік у телеграмі, електронну пошту, а також посилання на соцмережі “Вконтактє” і “Телеграм”. Для участі в проєкті треба зробити “відбіркове завдання”: написати мотиваційний лист / допис про мету участі в проєкті та опублікувати це в соцмережі особистої сторінки з хештегом проєкту.

Хто такий Борис Максудов

Нагадаємо, Борис Максудов – російський пропагандист. У 2014 році він знімав репортажі про приєднання Криму до Росії. Останніми роками працював кореспондентом програми “Вести” ВГТРК “Россия”, кореспондентом телеканалу “Россия 24”. З початку повномасштабного вторгнення створював пропагандистські матеріали з України. 22 листопада 2023 року Максудов знімав репортаж у Запорізькій області в районі міста Токмак. Унаслідок атаки дрона він отримав поранення і помер наступного дня. 

Борис Максудов, більше схожий на комбатанта, ніж на працівника медіа, фото - ТАСС

Як повідомляв ІМІ, наприкінці листопада 2023 року російські окупанти відкрили онлайн-школу “Школа воєнкора”, куди залучали охочих з тимчасово окупованих територій України та громадян РФ. Однією з умов для участі в програмі був вік, який мав бути більш ніж 18 років. Учасників, які “відзначаться”, обіцяли поїздку "на фронт". Максудов мав бути одним зі спікерів школи. До нинішньої школи набирають дітей і студентів, зокрема, з тимчасово окупованих територій України.

Про ЛДПР та до чого тут Жириновський

ЛДРП – це Ліберально-демократичної партія Росії, багаторічним керівником якої був депутат державної думи РФ Володимир Жириновський, поки не помер у квітні 2022 року.

Володимир Жириновський був українофобом. В ефірі російського державного “Першого каналу” він закликав до бомбардування України в ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року. Він сказав, що якби обіймав посаду президента країни, то без сумнівів віддав би такий наказ: “Годині о 4-й ранку, коли вже всі подшофе (напідпитку – ред.)”.

У жовтні 2018 року Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт щодо Володимира Жириновського, йому інкримінували фінансування тероризму (бойовиків так званих “Л/ДНР”).

Liked the article?
Help us be even more cool!