ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти створили "Школу воєнкора" та тих, хто "відзначиться", повезуть на фронт

Фото – polskieradio.pl
Фото – polskieradio.pl

Російські окупанти відкрили онлайн-школу "Школа воєнкора", куди залучають охочих з тимчасово окупованих територій України для колаборації та громадян РФ. Учасників, які "відзначаться", запросять у поїздку на фронт у тил.

Такі повідомлення почали розповсюджувати в телеграм-каналах і пропагандистських медіа тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Набір на безкоштовний онлайн-курс лекцій та майстер-класів для "охочих опанувати навички роботи в екстремальних умовах" відкрився 7 листопада. Курс лекцій розпочнеться з 1 грудня 2023 року. 

Після навчання учасників, "що відзначилися", запросять на очний інтенсив "з чинними воєнними кореспондентами і в поїздку в тилові частини зони СВО (повномасштабна війна проти України. – Авт.)”. 

До участі пропагандисти запрошують "журналістів, студентів профільних вишів, письменників, авторів блогів, режисерів та всіх, хто працює в медіа". Вікове обмеження 18+, йдеться в анонсі школи. 

Проєкт фінансує російський президентський фонд культурних ініціатив на загальну суму 9,2 млн рублів (майже $105 тисяч), з них половину витрат узяли на себе автори проєкту. Ініціаторка проєкту – приватна підприємиця з села Кусково Томського району Вєра Кіроненко.

Скриншот із сайту російського президентського фонду культурних ініціатив

Обґрунтовують окупанти створення проєкту тим, що "журналісти" з окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей прагнуть "до встановлення партнерських зв'язків із журналістами з інших регіонів Росії". А обмін досвідом, вважають пропагандисти, "дозволяє підвищити якість інформаційного висвітлення воєнних подій, а також сприяє формуванню об'єктивної картини".

За даними сайту школавоєнкора.рф, який створили під проєкт, окупантська школа пропонує "повне занурення в професію: онлайн-уроки, практичні завдання, виїзд на Донбас та офлайн-навчання в Москві в найкращих репортерів та військових експертів".

Вчитимуть слухачів 15 пропагандистів, серед яких, зокрема, Дмітрій Селезньов з WarGonzo, Глєб Ерв'є з РІА Новини, Костянтин Придибайло з RT, Дєніс Григорюк з "Аналітичної служби Донбасу", Алєксандр Коц з "Комсомольської правди", Борис Максудов з ВДТРК, автор телеграм-каналу "Синя Z борода" Тімофєй Єрмаков, Анна Долгарьова з RT.

Як повідомляв ІМІ, раніше окупанти відкрили на території тимчасово окупованої частини Запорізької області "медіашколу" "Медиатополь", яка вербує молодь для обслуговування окупаційної влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!