ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала церковну хористку: "наводила" російські ракети на позиції української армії

Служба безпеки затримала церковну хористку та дружину настоятеля храму УПЦ МП у Запорізькій області, яка коригувала повітряні атаки РФ по Запоріжжю та очікувала повної окупації регіону.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За наданими нею координатами російські окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру.

"Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Співробітники СБУ встановили місцеперебування російської інформаторки і затримали її у власному помешканні в одному із селищ неподалік Запоріжжя", – зазначили в СБУ.

Як встановило розслідування, жінка з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримувала російських окупантів і сподівалася на захоплення всього південного регіону України.

Вона неодноразово розповідала про це своїм знайомим з Москви телефоном.

Згодом вона почала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади. Отриману інформацію передавала своїм знайомим у Росії, які потім передавали її російським спецслужбам.

Правоохоронці повідомили жінці про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!