ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співвласник "Ліги" про вилучення з Білого списку: Заробляємо гроші дозволеним у державі способом

Співвласник та СЕО групи компаній “Ліга” Дмитро Бондаренко заявив, що його медіа не робить нічого, що заборонено в Україні, і заробляє гроші дозволеним у державі способом.

Так він прокоментував “Детектору медіа” вилучення “Ліга.net” з Білого списку найякісніших українських онлайн-ресурсів, який складає Інститут масової інформації.

“Сьогодні публічно осудили тих, хто найдовше залишається лідерами у дотриманні стандартів якості. Я не розумію, це центр підтримки якісної журналістики чи “поліцаї”, які впливають на ринок шляхом “дали чи відібрали медаль”. Яка мета? Сказати медіа – не беріть гроші, які за законом брати можна, а йдіть просіть у грантодавців?” – сказав Бондаренко.

Він зауважив, що “Ліга.net” стояла біля витоків створення незалежної якісної журналістики в інтернеті:

“Ми боролися за це з багатьма режимами, наші бізнеси знищували, нам погрожували, але ми ніколи не брали грошей за порушення журналістських стандартів чи за публікацію джинси. Ми часто ставили себе у невигідне комерційне становище відносно загальної ринкової кон'юнктури заради того, щоб бути позитивним прикладом для нашої галузі”.

Він додав, що за 27 років його родина інвестувала мільйони доларів у створення справді незалежної журналістики. 

“З власної кишені платили за принципи і цінності, зробивши найякісніше медіа в Україні успішним бізнесом. А також здобули довіру міжнародних партнерів”, – пояснив Дмитро Бондаренко.

Він підкреслив, що всі медіа, які входять до групи компаній “Ліга”, заробляють гроші дозволеним у державі способом, щоб платити зарплати, розвиватися, інвестувати. 

Щодо присутності на сайті медіа спеціальних розділів, пов’язаних з гемблінгом, Бондаренко зауважив, що “логотипи згаданих казино прикрашають футболки національних збірних, вони присутні на фасадах будівель по всій країні, у телевізорах”.

Оновлений Білий список та реакція на нього

26 квітня ІМІ опублікував новий Список прозорих і відповідальних медіа, відомий як Білий список, з якого вилучили три медіа – Укрінформ, NV та “Лігу”. 

Експерти ІМІ рекомендують Укрінформу звернути більше уваги на дотримання стандарту балансу і переглянути кількість “паркетних” новин у стрічці. 

Щодо новинних видань NV та “Ліга”, то, як зазначили експерти ІМІ, вони заробили довіру аудиторії завдяки об'єктивності та надійності своїх новин. 

“Коли такі видання рекламують гемблінг, це може підірвати довіру читачів, адже реклама азартних ігор часто сприймається як спроба використати вразливість людей для заробітку”, – зауважують медіаексперти, які працювали над оновленням Білого списку.

Аналітикиня ІМІ Олена Голуб пояснила, що вилучення медіа з Білого списку або Мапи рекомендованих медіа (спільний проєкт із “Детектором медіа”) не покарання, а прохання відреагувати на проблеми.

Генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука зазначив, що вилучення їхнього медіа з Білого списку стало неочікуваним для редакції.

Liked the article?
Help us be even more cool!