ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США розслідують шпигунство за журналістами через TikTok – Forbes

17.03.2023, 17:12
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

США почали розслідування щодо використання ШІ в TikTok як метода Китаю в шпигуванні за журналістами.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Forbes.

ФБР та міністерство юстиції США розслідують події, які змусили китайську материнську компанію TikTok, лабораторію штучного інтелекту ByteDance, використовувати застосунок для стеження за американськими журналістами.

За даними видання, кримінальний відділ міністерства юстиції, відділ шахрайства, який працює разом з офісом прокурора США для Східного округу Вірджинії, отримав від ByteDance інформацію щодо спроб його співробітників отримати доступ до інформації про місце перебування американських журналістів або інших особистих даних користувачів за допомогою програми TikTok.

За даними двох джерел, ФБР проводило інтерв'ю, пов'язані зі спостереженням. Про використання застосунку ByteDance для стеження за громадянами США Forbes уперше повідомив у жовтні, а внутрішнє розслідування компанії підтвердило в грудні.

"Ми рішуче засудили дії осіб, яких визнано причетними, і вони більше не працюють у ByteDance. Наше внутрішнє розслідування все ще триває, і ми будемо співпрацювати з будь-якими офіційними розслідуваннями, коли вони будуть доведені до нас", – сказала прессекретарка ByteDance Дженніфер Банкі.

Як повідомляв ІМІ, використання китайського застосунку TikTok у держустановах заборонили Нова ЗеландіяБельгія, ЧехіяДаніяКанада, Європарламент, Єврокомісія, Рада ЄС, Велика Британія.

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Liked the article?
Help us be even more cool!