ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумська військова адміністрація спростовує фейк про наступ РФ на регіон

Сумська обласна військова адміністрація спростовує поширену ворогом у соцмережах інформацію про масований наступ на Сумщину. Про це ОВА повідомляє 12 березня у своєму телеграм-каналі.

“Вкотре в соцмережах ворог розповсюджує інформацію про масований наступ на Сумщину. Це фейк, спрямований на дестабілізацію та підвищення панічних настроїв серед жителів області”, – йдеться в повідомленні. 

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх зазначив, що станом на сьогодні ударних угруповань ворога біля кордонів Сумської області не зафіксовано.

Зазначається, що ОВА та районні військові адміністрації, керівництво громад та силових структур перебувають на місцях. 

“Збройні Сили України готові до будь-яких викликів і за потреби можуть дати гідну відсіч ворогу. Разом з тим зберігається небезпека з повітря та обстрілів прикордонних громад. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 14 лютого голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко спростував поширену в медіа інформацію про загрозу повторного вторгнення росіян на територію Сумщини, зокрема захоплення міста Суми.

Інформація про нібито наступ на Сумщину з'явилася в медіа 13 лютого. Її поширили як національні медіа, так і регіональні. Зокрема, новина з'явилася на УНІАН під заголовком “Де на півночі є загроза наступу РФ: полковник ЗСУ назвав область”. У ній ідеться про те, що військовий експерт Петро Черник в ефірі “Єдиного марафону” заявив про ймовірність наступу з боку Сумського кордону. Інші медіа перепостили цей матеріал, використовуючи емоційну риторику в заголовку та великі літери, що могло залякати мешканців Сумщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!