ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумська військова адміністрація спростовує фейк про наступ РФ на регіон та загрозу окупації міста

14.02.2024, 16:00
Альона Яцина

Голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко спростував поширену в медіа інфомацію про загрозу повторного вторгнення росіян на територію Сумщини, зокрема захоплення міста Суми.

“Не вірте фейкам та не піддавайтеся маніпуляціям! Ворог поширює ІПСО щодо наступу на півночі та окупації Сум. Реальної загрози немає. А наші ЗСУ сильні й готові давати відсіч”, – написав він у своєму телеграмі.

Інформація про нібито наступ на Сумщину з'явилася в медіа 13 лютого. Її поширили як національні медіа, так і регіональні. Зокрема, новина з'явилася на УНІАН під заголовком “Де на півночі є загроза наступу РФ: полковник ЗСУ назвав область”. У ній ідеться про те, що військовий експерт Петро Черник в ефірі “Єдиного марафону” заявив про ймовірність наступу з боку Сумського кордону.

УНІАН про наступ на Сумщину. Скриншот ІМІ

Водночас у тексті додається: Черник зазначив, що “станом на зараз не бачить підготовки РФ до такого удару, адже Кремль не накопичує в цих районах достатньої кількості військ”. 

Інші медіа перепостили цей матеріал, використовуючи емоційну риторику в заголовку та великі літери, що могло залякати мешканців Сумщини.

Зокрема, сумське медіа “Данкор онлайн” – “Від божевільних можна чекати чого завгодно: полковник ЗСУ вважає, що росіяни знову можуть полізти на Сумщину”. 

Заголовок на Данкор Онлайн. Скриншот ІМІ

Інше медіа “Корупція.Інфо” – “СУМИ, РІДНІ, ТРИМАЙТЕСЬ! Повторна окупація: новий наступ з півночі?! УВАГА ВСІМ: окупанти вже там – тисячні війська під кордоном – буде все як 24 лютого?”.

Заголовок на Корупція.Інфо. Скриншот ІМІ
Заголовок на сайті Суми 24. Скриншот ІМІ

Як повідомляв ІМІ, 13 лютого в Генеральному штабі ЗСУ спростували інформацію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим (Донецька область) і назвали це російською ІПСО.

Liked the article?
Help us be even more cool!