ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суспільне Херсон", яке розграбували росіяни, придбало техніку на отримані від благодійного збору 515 тис. грн

Співробітники "Суспільне Херсон" працюють з новою технікою. Фото – Суспільне

"Суспільне Херсон" отримало 515 тисяч гривень з благодійного збору, який проводив Львівський медіафорум. Про це повідомляє Суспільне Мовлення.

За ці кошти філія вже придбала шість ноутбуків і допоміжну знімальну техніку. 

Мовник зазначає, що нове обладнання дозволяє оперативно і якісно створювати відео для новин і ютуб-каналу "Суспільне Херсон". Ним користуються й журналісти на виїздах, і режисери монтажу, й працівники диджитал-платформи.

Менеджер "Суспільне Херсон" Михайло Сваричевський розповів, що журналісти філії на купленій техніці вже монтують матеріали про щоденні обстріли Херсона та злочини росіян на лівобережжі Херсонщини.

"Розраховуючи на цей фінансовий ресурс, ми сформували потребу, закупили обладнання й одразу передали його для роботи команді. Матеріали про щоденні обстріли Херсона та злочини росіян на лівобережжі Херсонщини монтуються саме на цих нових ноутбуках і набирають мільйони переглядів, як-от історія про викладачку філософії чи про жительку Правдиного Софію Білу в окупації, яка врятувала трьох поранених українських військових.

Ми придбали інструменти, що безпосередньо використовують журналісти під час запису інтервʼю чи на щоденних зйомках. Вони поліпшують якість зображення та слугують захистом для відео- й фотообладнання", – сказав він і подякував за допомогу.

Куплена техніка для "Суспільне Херсон" із благодійного збору. Фото – Суспільне

Мовник зауважує, що частина команди філії продовжувала роботу дистанційно в умовах окупації й надавала правдиву інформацію про все, що відбувається в регіоні. Ще частина працівників "Суспільне Херсон" в евакуації готувала новини й монтувала сюжети. Після звільнення міста від російських загарбників місцева команда продовжує працювати в умовах постійних обстрілів.

Раніше ІМІ повідомляв, що 3 січня 2023 року громадська організація "Львівський медіафорум" розпочала збір мільйона гривень на відновлення філії "Суспільне Херсон", яку окупанти захопили, розікрали та фактично знищили офіс.

Що сталося із "Суспільне Херсон" під час окупації міста 

Як повідомляв ІМІ, 3 березня 2022 року в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, а навколо будівлі встановили розтяжки. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. У дворі філії було скупчення військової техніки.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками РФ будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

16 травня 2022 року Суспільне заявило, що російські військові розікрали "Суспільне Херсон" та створюють на його базі пропагандистський канал. 

12 листопада 2022 року російські окупанти під час відступу з Херсона на лівий берег Дніпра підірвали телевізійну вежу.

Після звільнення міста менеджер "Суспільне Херсон" Михайло Сваричевський повернув український прапор на будівлю філії у звільненому Херсоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!