ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі працівнику райради за репост Скабєєвої заборонили обіймати посади на 10 років

20.09.2022, 15:00
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Інгулецький районний суд Кривого Рогу визнав винним спеціаліста житлово-комунального господарства виконкому Інгулецької райради в колабораційній діяльності та заборонив обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 10 років.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 9 вересня.

За матеріалами справи, обвинувачений під час воєнного стану, 9 травня, розмістив на своїй сторінці в однокласниках допис із російського інформаційного ресурсу “Ольга Скабеева”, на якому зображена окупована військами РФ південна частина України та є слова на підтримку окупації частини території: “Херсонщина не вернётся в состав Украины”. Під цим дописом він залишив коментар, де просив громадян України “не бути ідіотами” та “підтримати проведення спеціальної операції на території України”.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ст. 111-1 ч. 1 ККУ (публічне заперечення громадянином України тимчасової окупації частини території України державою-агресором, публічні заклики до підтримки дій держави-агресора та незаконних збройних формувань).

Прокурор просив суд розглянути справу в спрощеному порядку без проведення судового розгляду. Громадянин визнав свою провину та погодився з обставинами справи. 

Суд урахував ступінь тяжкості злочину, особу обвинуваченого, який не судимий, за місцем проживання скарг на нього не надходило. До обставин, що пом’якшують покарання, суд зарахував щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Суд заборонив чоловіку обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, протягом 10 років.

Ноутбук обвинуваченого, з якого він робив дописи в однокласниках, конфіскують і передадуть у дохід держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!