ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинула військовослужбовиця, колишня журналістка "Тижня" Алла Пушкарчук

Військовослужбовиця, колишня журналістка Тижня Алла Пушкарчук. Фото – інстаграм Алли Пушкарчук

На фронті 25 квітня загинула військовослужбовиця, колишня журналістка “Тижня” Алла Пушкарчук (позивний Рута). Про це повідомив військовослужбовець, колишній головний редактор “Тижня” Дмитро Крапивенко на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, Алла загинула під час обстрілу.

У коментарі Інституту масової інформації Дмитро уточнив, що Алла загинула в Донецькій області. Вона служила в 58 окремій мотопіхотній бригаді в мінометній батареї.

“Сьогодні загинула Алла Пушкарчук (Рута). Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці”, – написав він. 

Дмитро розповів, що 2018 року взяли Аллу в команду “Тижня”, де вона зросла від новинаря до культурної оглядачки. 

Військовослужбовиця, колишня журналістка “Тижня” Алла Пушкарчук. Фото – Читомо

“Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати один одному, “коли будуть якісь хороші новини”. Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути. Алла була з того покоління, що дорослішало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє. […] Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі”, – написав Дмитро.

Алла Пушкарчук також працювала у виданні “Читомо” – відповідала за стрічку новин та координувала проєкт “Люди з порожніх стільців”. 

Під час Революції гідності долучилася до “Правого сектору”, згодом у межах їхнього інформаційного відділу їздила на фронт – писати й фотографувати. Тоді й отримала позивний Рута. Після повномасштабного вторгнення разом з коханим пішла в Збройні сили України.

За даними ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77-ю в списку медійників, що загинули внаслідок російської агресії проти України.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!