ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У лелек Грицька та Одарки з’явилося троє пташенят

Грицько та Одарка стали батьками. Фото – фейсбук Національного природного парку "Пирятинський"
Грицько та Одарка стали батьками. Фото – фейсбук Національного природного парку "Пирятинський"

У лелек Грицька та Одарки з’явилися пташенята. Про це повідомив 6 травня Національний природний парк “Пирятинський”.

“У родині Грицька та Одарки гаряча пора: лелеченята прокльовуються дуже активно. Сьогодні вже троє пташенят у гнізді!” – йдеться в повідомленні.

“Тож пернатим батькам клопотів вистачає: не проґавити народження малечі; зігрівати та годувати старшеньких; вчасно перевертати для рівномірного прогрівання ще не проклюнуті яйця; пильнувати гніздо від можливих нападників; шукати харч собі і пташенятам; підносити матеріал для зігріву лелеченят та укріплення гнізда; “погомоніти” (поклекотати!) між собою на теми житейські…” – зазначили в нацпарку та додали, що чекають народження наступного нащадка Грицька та Одарки.

Як повідомляв ІМІ, лелека Грицько повернувся до України 19 березня 2024 року. Саме з його гнізда в селі Леляки Полтавської області у 2023 році вперше в Україні запустили цілодобовий стрім на YouTube-каналі “Лелека Грицько”

За лелеками пильнують науковці Національного природного парку “Пирятинський”, який розташований поруч із селом. Грицько вже кілька років знаходить свій дім саме в Леляках.

Liked the article?
Help us be even more cool!