ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До України повернувся лелека, з гнізда якого вперше запустили цілодобовий стрім на YouTube

Лелека Грицько, скриншот ІМІ з відеотрансляції

До України повернувся лелека Грицько. Саме з його гнізда в селі Леляки Полтавської області торік уперше в Україні запустили цілодобовий стрім на YouTube-каналі “Лелека Грицько”. 

Лелека, який є оберегом села, повернувся 19 березня, о 17:43. За лелеками пильнують науковці Національного природного парку “Пирятинський”, який розташований поруч із селом. Грицько вже кілька років знаходить свій дім саме в Леляках.

“Як ми його чекали, нашого красеня.  З нетерпінням чекаємо на Одарочку… Кожного року лелеки надихають нас своїм прильотом навесні… Наш Грицько не тільки прекрасний батько, а й рекордсмен парку “Пирятинський”. За гніздові сезони 2022 та 2023 років він разом з Одаркою виховав п'ять пташенят. Це взагалі унікальне явище, оскільки, як правило, родина лелек виховує двох-трьох дітей”, – зазначають автори YouTube-каналу “Лелека Грицько”. 

Автори каналу зазначають, що цьогоріч змінили напрям огляду камери на північний. Зробили це, щоб до поля зору не потрапляла міжміська автомобільна дорога.

“Заважають пакети перед очима. Їх у гніздо приніс сам лелека Грицько. Для нього вони – зручний будівельний матеріал. Поліетилен переплівся з гіллям, підстилкою гнізда. Через незручний під’їзд дістатися до пакетів складно. Та й дуже скоро птахи понаносять нових. Нехай це нагадає всім нам, що треба зробити нашу країну чистою”, – пишуть автори каналу.

Трансляція лелек була створена Національним природним парком  “Пирятинський”.

Як повідомляв ІМІ, у 2023 році в Україні вперше запустили цілодобову трансляцію на YouTube-каналі “Лелека Грицько” з гнізда лелек. Зібраний відеоматеріал  використають науковці та студенти кафедри екології та зоології Київського національного університету імені Тараса Шевченка для вивчення гніздової поведінки лелек. 

Liked the article?
Help us be even more cool!