ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин: Постанову про полонених РФ журналістів підтримав Комітет з питань зовнішньої політики

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав постанову голови Комітету з питань свободи слова Ярослава Юрчишина щодо полонених журналістів, яких Росія утримує в заручниках.

Таке рішення комітет одноголосно ухвалив 6 березня на засіданні, повідомив Юрчишин на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, нині відомо щонайменше про 26 медійників, яких Росія незаконно ув'язнила.

“Тож шукаємо шляхи повернення і їх, і інших заручників путінського режиму. Владислав Єсипенко, Дмитро Хілюк, Вікторія Рощинк, Ірина Данилович – прізвища, які мають бути постійно на слуху. Бо лише так ми можемо добитися їх звільнення”, – написав депутат.

Юрчишин пояснив, що цією постановою вони хочуть заручитися підтримкою всіх можливих партнерів – ООН в Україні, Європарламент, НАТО, Проєкти ОБСЄ в Україні, “Репортери без кордонів” та інших організацій, які можуть допомогти та надати проблемі світового розголосу. 

 

“У 2019 Україні вдалося повернути додому Олега Сенцова. Тоді міжнародне залучення стало одним з важливих факторів. Тепер очікую, що постанову включать до порядку денного на найближчому засіданні. Маємо прийняти її якнайшвидше”, – зазначив голова Комітету свободи слова.

Нагадаємо, у січні 2024 року Ярослав Юрчишин повідомив, що Комітет Верховної Ради з питань свободи слова готує слухання щодо розслідування злочинів, пов'язаних з перешкоджанням журналістській діяльності.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два  роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. 

Liked the article?
Help us be even more cool!