ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський нагородив орденом блогерку з Херсона, яку за підтримку України викрадали росіяни

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня виховательку Херсонського закладу дошкільної освіти №41 та блогерку Олену Наумову.

Відповідний указ №16/2024 “Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України” глава держави підписав 22 січня.

Згідно з указом, Наумову нагороджено “за значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку”.

Олена Наумова з нагородою від президента України

Фото – МОСТ

Нагадаємо, Олена Наумова знімала в TikTok проукраїнські ролики, де розповідала про життя Херсона в окупації, а також висловлювала підтримку Україні. Російські військові викрали Наумову 23 серпня 2022 року з її будинку в Херсоні. 6 вересня її звільнили. Згодом окупанти відпустили Наумову, змусивши записати відео з вибаченнями перед армією РФ.

Улітку 2023 року в Одесі розпочався судовий процес у справі про викрадення російськими окупантами виховательки дитсадка та блогерки з Херсона Олени Наумової, яку 11 днів утримували в підвалі за її проукраїнську позицію.

Liked the article?
Help us be even more cool!