ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам запорізького видання inform.zp.ua погрожують з рф допитами та ув’язненням

12.04.2022, 10:23
Фото – poltava.to
Фото – poltava.to

На редакційну пошту запорізького сайту inform.zp.ua, а також в особисті повідомлення головного редактора Еріка Бринзи із 6 по 11 квітня надійшло понад шість листів з погрозами з росії. Частину з них написано у віршах. 

Про це Ерік Бринза повідомив представниці ІМІ в Запорізькій області.

За його словами, на редакційну пошту останнім часом надійшли два листи. Перший від "Артема Осіпова", другий від "Артема Красильникова". Обидва листи були надіслані з пошти mail.ru 8 і 11 квітня відповідно. В листах автори погрожували співробітникам редакції кримінальним переслідуванням за законами російської федерації "за пропаганду фейків", "підтримку неонацистського режиму Зеленського" і "поширення дезінформації про дії російських військ".

За словами редактор сайту, чотири листи з погрозами в особисті повідомлення в телеграмі він отримав 6, 7, 8 і 9 квітня. Усі вони були надіслані з номерів рф, два з них були написані у віршованій формі й містили погрози про кримінальне переслідування, допити та ув'язнення. В одному повідомленні, зокрема, йдеться: "Обманюючи населення, фейками пропагандуючи, чи не закрадаються у вас сумніви, що Зеленський брехун? Чи готові ви, капітулюючи, у виправні заклади емігруючи, прийняти такий ганебний кінець?” Також в особистих повідомленнях дублювалась інформація про те, що всіх журналістів, які "підтримують неонацистський режим Зеленського", спрямують "до слідчих органів на допит і висунення обвинувачень з наступним відправленням до виправних закладів".

Зауважимо, що листи з ідентичним вмістом у цей же період надходили до запорізької редакції 061.ua. Також 7–11 квітня їх отримали волинські медіа – "Конкурент" та "Волинь Онлайн".  

Раніше редакція сайту 061.ua вже отримувала аналогічні погрози – 25 березня, 26 березня та 28 березня, 3 і 4 квітня.

25 березня декілька українських медіа отримали анонімні листи з погрозами – "Європейська правда", "Главком" та запорізькі сайти 061.ua і inform.zp.ua.

Liked the article?
Help us be even more cool!