ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів 5 каналу не пустили в Маріїнський палац висвітлювати зустріч Зеленського та Дуди

12.10.2020, 16:32
Фото - скриншот з відео 5 каналу
Фото - скриншот з відео 5 каналу

Знімальну групу 5 каналу представники державної охорони не пустили в Маріїнський палац у Києві на висвітлення зустрічі президентів України та Польщі Володимира Зеленського та Анджея Дуди через відсутність у списку акредитації.

Про це ІМІ повідомила журналістка 5 каналу Ірина Сисак. 

За словами Ірини, їх не виявилося у списку акредитованих медіа, хоча вони заздалегідь акредитовувалися. 

Причиною відмови журналістам назвали карантинні обмеження і обмежену кількість місць.

“Інші канали впускали згідно із списком ЗМІ. Ми акредитовувалися. Але листа із підтвердженням, чи навпаки - із відмовою не отримали. Відповідно, вже на вході дізналися, що у списку нас таки немає. Як нам пояснили, через карантинні обмеження. Бо Офіс президента одразу попереджав, що кількість ЗМІ обмежать. Але за яким принципом обирали тих, кого пускати і тих, кого ні - не пояснили”, - розповіла журналістка.

Також Ірина Сисак повідомила, що серед інших медіа, яких, як вона бачила, допустили в палац, були “Інтер”, 24 канал, NewsOne, з іноземних ЗМІ - Associated press, Reuters.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня Офіс Президента у відповідь на запит ІМІ повідомив, що список акредитованих представників ЗМІ на пресконференцію Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 20 травня, формувався разово і з урахуванням присутності в ньому найрейтинговіших медіа. Водночас ОП не зазначив, на підставі яких рейтингів визначалися ці медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!