ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителі Мелітополя відписуються від українських телеграм-каналів через перевірки окупантами телефонів – мер

02.11.2022, 17:45
Фото – Українська правда
Фото – Українська правда

Російські війська в Мелітополі почали зупиняти людей на вулицях та перевіряти їхні соцмережі. Так вони хочуть створити в місті інформаційну блокаду, щоб місцеві не отримували новин з України.

Про це в інтервʼю YouTube-проєкту “Бабеля” “ТА.ЗА.ШО” розповів міський голова Іван Федоров.

“Вони видали якийсь там наказ, і після його видачі вони надали собі право: якщо людина йде по вулиці, вони можуть просто її зупинити й попросити показати вміст телефону. І якщо вони там знаходять український контент у месенджерах або ще десь, то це для них є підставою для штрафу, або щоб забрати людину просто в полон. І ми бачимо тенденцію відписки від українських телеграм-каналів та груп, люди просто налякані, тому що в них можуть перевірити телефон і будуть карати за те, що вони просто читають їх контент”, – пояснив він.

За його словами, єдиною можливістю зараз для жителів Мелітополя отримувати достовірну інформацію є звʼязок з людьми на неокупованій території.

Федоров розповів, що росіяни поширюють серед місцевих інформацію про те, що Росія прийшла назавжди, що в Україні сидять нацисти й що найближчим часом вони захоплять Запоріжжя та Дніпро і Зеленський нібито здасться.

“Їх мета – зробити вакуум, щоб жодна інформація, якої вони не хочуть, не надавалася, і вони сьогодні намагаються це зробити. І як тільки вони зроблять, то будуть надавати тільки пропаганду”, – підкреслив він.

Мелітополь (Запорізька область) перебуває під контролем військ РФ від 25 лютого. За словами Федорова, понад 700 жителів міста стали жертвами викрадень, і водночас окупанти не звертають уваги ані на вік, ані на стать, ані на професію людей.

Як повідомляв ІМІ, мелітопольське видання "РІА Мелітополь" повідомляло, що в місті люди стоять у черзі, щоб під'єднатися до провайдера "Медіана" для отримання інформації.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни викрадають вежі мобільного зв’язку з тимчасово окупованих територій Херсонщини та вивозять їх до підконтрольних окупантам районів Донеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!