ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаексперт ІМІ на зустрічі зі студентами: На фронті журналістам потрібен холодний розум

16.04.2024, 10:09
Олександр Рубан під час зустрічі зі студентами державного університету “Житомирська політехніка”. Фото – Державний університет “Житомирська політехніка”
Олександр Рубан під час зустрічі зі студентами державного університету “Житомирська політехніка”. Фото – Державний університет “Житомирська політехніка”

Під час роботи в зоні бойових дій журналістам важливо мати холодний розум та вміти ухвалювати зважені та добре продумані рішення, адже вони можуть зберегти життя. 

На цьому наголосив медіаексперт Інституту масової інформації Олександр Рубан під час зустрічі зі студентами Державного університету “Житомирська політехніка”.

Під час зустрічі зі студентами Олександр Рубан розповів про: 

  • оцінювання ризиків (життю та здоровʼю) і загроз (обстріли, мінування місцевості, неробочий GPS тощо);
  • мінімізацію ризиків;
  • небезпеку групового мислення (адже помилятися можуть навіть найдосвідченіші);
  • безпекові аспекти;
  • планування маршруту;
  • роботу на локації.
 

Олександр Рубан під час зустрічі зі студентами державного університету “Житомирська політехніка”. Фото – Державний університет “Житомирська політехніка”

“Під час роботи на фронті ти маєш бути готовий до всього, завжди памʼятати про всі можливі загрози. Ти маєш знати, де припаркувати машину, бо її може помітити російський дрон. Команда має памʼятати, що в будь-який момент може початися російський обстріл, і мати план дій, знати, де ховатися, знати розташування найближчих лікарень, де в кого лежать турнікети. Небезпечних ситуацій може бути дуже багато, тому все треба враховувати. Це може вберегти життя”, – зазначив медіаексперт. 

Водночас Олександр зауважив, що радий спостерігати інтерес студентів до теми роботи журналістів в умовах повномасштабної війни з Росією та діяльності Інституту масової інформації. 

“Думаю, що для них це гарна можливість зрозуміти специфіку роботи сучасних медіа та визначитися зі своїм майбутнім”, – сказав він.

 
 

Зустріч зі студентами державного університету “Житомирська політехніка”. Фото – Державний університет “Житомирська політехніка”

Також Олександр Рубан розповів про те, як ІМІ забезпечує медіа засобами захисту для відряджень до зони бойових дій починаючи з 2014 року – бронежилетами, шоломами, індивідуальними аптечками та іншим обладнанням.

“Захід з Олександром Рубаном прояснив мені деякі моменти стосовно роботи журналіста на війні. Окрім певних загальновідомих застережень та нюансів, були також озвучені моменти з досвіду, що можуть трапитися з недосвідченим журналістом”, – розповіла Марина Д’якова, студентка 2 курсу Житомирської політехніки.

Інститут масової інформації відкритий до пропозицій лекцій для студентів. Будемо раді поділитися досвідом та розповісти майбутнім медійникам про відстоювання прав журналістів, аналіз медіасфери та висвітлення пов’язаних з медіа подій, протидію пропаганді та дезінформації. Звертайтеся на пошту [email protected].

Загальне фото зустрічі зі студентами державного університету “Житомирська політехніка”. Фото – Державний університет “Житомирська політехніка”

Інститут масової інформації (ІМІ) – медійна громадська організація, яка працює з 1996 року. ІМІ відстоює права журналістів, аналізує медіасферу та висвітлює пов’язані з медіа події, протидіє пропаганді та дезінформації, забезпечує медіа засобами захисту для відряджень до зони бойових дій під час російсько-української війни починаючи з 2014 року. 

ІМІ робить єдиний в Україні моніторинг свободи слова та список якісних і відповідальних онлайн-медіа, документує медійні злочини Росії у війні проти України. ІМІ має представників у 20 регіонах України та мережу хабів “Медіабаза” для безперебійної підтримки журналістів. Серед партнерів ІМІ – “Репортери без кордонів” та Freedom House, організація входить до мережі Міжнародної організації із захисту свободи слова (IFEX).

Liked the article?
Help us be even more cool!